Parcours

Wisselzone

Als je je hebt ingeschreven, loop je met je fiets door de sporthal heen, vanuit de hal loop je direct de wisselzone in. Vlak voor de wisselzone kun je je tas afgeven. Voordat je de wisselzone in kunt, wordt je fiets gecontroleerd op de remmen, een eventueel loszittend opzetstuur en open uiteinde van de rondingen van je racestuur. Ook wordt gecheckt of je helm strak genoeg zit. Dan kun je de wisselzone in. Je zet je fiets op de plaats van je startnummer. Daar kun je ook je overige materialen installeren.

 

Zwemparcours

In de Surfvijver ligt het startponton. Bij de massastart worden alle deelnemers op het ponton geroepen. Door de starter zal er een startschot worden gegeven. De tijd gaat lopen vanaf het moment dat het startschot heeft geklonken. Bij de rollende start ligt de startmat direct voor het ponton. Door de starters worden de deelnemers 1 voor 1 gevraagd te starten. Zodra de mat gepasseerd is, gaat de tijd van de deelnemer lopen. De afstand bepaalt hoe er gezwommen moet worden.

Zwemparcours Jeugd en Achtste Triathlon

Zwemparcours Kwart en OD

FIETSPARCOURS

Je verlaat de wisselzone aan de andere kant, dan waar je vanuit het zwemmen er in bent gekomen. Houd bij de uitgang links aan. Binnen de wisselzone zijn de richtingen duidelijk aangegeven, maar kijk voor je wedstrijd gerust even rond. Binnen de wisselzone wordt natuurlijk niet gefietst.

Er wordt gefietst op de Oostelijke Rondweg, en bij elke ronde is er een doorkomst in het Triathlonstadion, 1 ronde is ongeveer 6,4 kilometer.

Deelnemers aan de 1/8e Tri rijden 3 ronden; deelnemers aan de 1/4 en OD fietsen 6 ronden. Voor de jeugd is een korter parcours gecreëerd.

 

LOOPPARCOURS

Voor het lopen verlaat je de wisselzone op dezelfde plek, als waar je met het fietsen bent vertrokken, alleen houd je nu rechts aan en loopt via het Stadspark (blauwe lijn), over de Groeneveldselaan en dan langs de Surfvijver richting het Triathlonstadion. Deelnemers aan de 1/8e afstand lopen 2 ronden, deelnemers aan de 1/4 en OD lopen 4 ronden. Heb je het juiste aantal ronden gelopen? Dan ga je linksaf naar de finish. Moet je nog een ronde, dan ga je rechtsaf, door de wisselzone om te beginnen aan je volgende ronde!

Lengte van het parcours is 2,5 km.  

 

 

 

 

 

 

Lengte van het parcours is 2,3 km. Deelnemers aan de 1/8e afstand lopen 2 ronden, deelnemers aan de 1/4 en OD lopen 4 ronden.